Problemen zijn er om opgelost te worden. De praktisch ingestelde Annelies van Os (60) is al jaren donateur van Wilde Ganzen. Wat haar aanspreekt: concrete hulp aan mensen die dat nodig hebben.
“Mijn opa was vroeger turfsteker. Ze woonden in een plaggenhut met twaalf kinderen. Wat een armoede moet dat zijn geweest. Philips stond in die tijd te springen om arbeiders, dus mijn opa is met het hele gezin van Drenthe naar Eindhoven verhuisd. Zo zijn we in Brabant terecht gekomen. Waar het kan, help ik zelf mensen die het minder hebben. Dat hebben we van huis uit meekregen van ons mam, die zorgt graag voor anderen. Niet dat ik graag mensen verzorg hoor, dat ligt me niet zo. Laat mij maar taxi spelen, boodschappen doen of penningmeester zijn bij het Rode Kruis hier in Best.
Waar het kan, help ik zelf mensen die het minder hebben. Dat hebben we van huis uit meekregen van ons mam, die zorgt graag voor anderen.
Dat is ook waarom ik donateur ben van Wilde Ganzen: jullie steunen praktische projecten. Direct problemen oplossen, daar hou ik van. De grote problemen in arme landen moeten de regeringen zelf maar aanpakken. Ik help gewoon de lokale bevolking. Daarom steun ik mensen die hun energie steken in de bouw van een school of een waterput. En wat mooi is: ze zorgen zélf dat die waterput onderhouden wordt en de school blijft draaien met goede onderwijzers. Dat spreekt me aan.
Wilde Ganzen steunt praktische projecten. Direct problemen oplossen, daar hou ik van.
In het begin gaf ik weleens voor een specifiek project, maar nu doe ik een periodieke schenking. Het voordeel is dat je per saldo meer kunt schenken, omdat je een deel terug krijgt van de Belastingdienst. Mij gaat het niet om die teruggave, maar ik heb maar een bescheiden inkomen en kan hierdoor meer geven. En dan komt mijn praktische kant weer om de hoek kijken: het bedrag wordt automatisch afgeschreven en Wilde Ganzen zorgt er voor dat het op de juiste plek terecht komt. Het geeft me een goed gevoel dat ik op deze manier anderen kan helpen.”